U.T.Q.G. (Uniform Tire Quality Grading) Auto

Clasificarea UTQG este destinata aprecierii nivelului de performanta a anvelopei in functie de 3 parametrii , pentru a va ajuta sa va alegeti o anvelopa ce corespunde necesitatilor dumneavoastra.

Aceste date sunt rezultate din teste pe circuit, in conditii date, si au caracter informativ.

Uzura (Threadwear)

Uzura benzii de rulare (Threadwear). Acest indice este obtinut prin testare pe circuit pe o distanta de 9600 km, in conditi date. Are valorii intre 60 si 620 , valoarea de referinta este 100. Adica un pneu care are valoarea Threadwear de 620 se va uza,in aceleasi conditii de exploatare de 6.2 ori mai putin decat unul cu indice 100.

Atentie : cu cat indicele Threadwear este mai ridicat cu atat durata de viata a anvelopei este mai mare.

Aderenta (Traction)

Indicele de aderenta reflecta comportamentul anvelopei pe carosabil umed in linie dreapta. Este exprimat prin litere de la AA (max), B, C (min).

Atentie :Cu cat indicele Traction este mai ridicat cu atat distanta de franare este mai scurta.

Rezistenta la supraincalzire (Temperature)

Indicele de temperatura reflecta capacitaea anvelopei de a rezista la supraincalzire si de a disipa caldura. Excesul de caldura poate conduce la distrugerea anvelopei. Acesta este este obtinut in laborator prin incercari comparative cu un model standard. Se folosesc literele A, B, C descrescator

Atentie : Cu cat indicele de temperatura este mai ridicat cu atat pneul rezista mai bine la supraincalzire. Indicele de temperatura este aplicabil numai in cazul in care pneul este la presiunea corecta, si este utilizat in conditii normale de viteza si sarcina.

Customer login

Parola uitata?