Service roti express

Echilibrarea reprezinta procesul de redistributie a masei anvelopei si/sau a jantei pe care este montata. Cand roata se invarte datorita distributiei asimetrice a greutatii aceasta incepe sa vibreze atat in plan vertical cat si orizontal, vibratii ce se transmit in sistemul de directie al autovehiculului si se amplifica progresiv cu cresterea vitezei de rotatie.

Sistemul de suspensie este de asemenea suprasolicitat, mai ales atunci cand frecventa vibratiilor de dezechilibru ale rotii ajunge sa fie egala cu frecventa de rezonanta a sistemului de suspensie determinand un punct critic.

In momentu montarii anvelopei pe janta se aplica greutati de corectie pentru a reduce efectul dezechilibrului rotii.

Echilibrarea statica – se realizeaza prin coaxialitatea axei de inertie a rotii cu cea de rotatie.

Echilibrarea dinamica – se realizeaza anularea fortelor de dezechilibru create de distributia neuniforma a masei rotii prin adugarea de contragreutati. Acest lucru se realizeaza pe o masina de echilibrat care determina locul si valoarea contragreutatilor ce se monteaza pe janta pe ambele flancuri in urma rotirii rotii cu o turatie de pana la 300 rpm la care senzorii masoara fortele de dezechilibru in plan exterior si interior.

– montare/demontare anvelope

– echilibrare roti din tabla sau aliaj

– umflarea anvelopelor cu azot      

Customer login

Parola uitata?