Sfaturi utile

Citeste marcajul anvelopei
Aveti multe informatii pe flancul pneului. Va ajutam sa le descifrati.
Indice de greutate si Indice de viteza
Indicii de greutate si viteza sunt impusi de constructor. Gasiti in aceasta rubrica toate informatiile pentru a face o alegere justa
Ghidul aderentei
Aderenta pe carosabil uscat, ud sau cu zapada ? Conditiile climatice influenteaza aderenta pneurilor dvs. Cititi ghidul pentru mai multe informatii.
Tipuri de anvelope
Starea carosabilului,temperatura, conditiile climatice… sunt factori care influenteaza tipul de pneu ce trebuie ales. Exista pneuri adaptate pentru orice conditii, stiti ce trebuie sa alegeti?
De ce sa ne echipam cu pneuri de iarna?
In momentul in care temperatura scade sub 7°C, performantele anvelopei de vara scad. Scopul anvelopei de iarna este sa asigure autovehiculului dvs capacitatea optima de aderenta pe timp rece.
U.T.Q.G. (Uniform Tire Quality Grading) Auto
Cum se compara durata de viata a doua anvelope? ‘U.T.Q.G. va permite sa o faceti tinand cont de mai multe criterii.
Cand sa schimb anvelopele
Datorita unei pene sau uzurii, trebuie sa schimbati una sau mai multe anvelope.Aici gasiti reguluile ce trebuie sa le respectati pentru orice schimbare de anvelope.
Rodajul si uzura
Una din principalele cauze a pierderii aderentei este uzura anvelopelor. 1anvelope.ro va informeaza asupra riscurilor utilizarii anvelopelor uzate.Descoperiti deasemenea metodele de uniformizare a uzurii anvelopelor dvs.
Montaj si stocare
Montaj, echilibrare, geometrie… sunt obligatorii atunci cand schimbati anvelopele. 1anvelope.ro va explica cum sa depozitati anvelopele.
Presiunea
La presiunea pneurilor dvs este foarte importanta. Stiti de ce ? Risc de supraincalzire de explozie, economie de carburant, aderenta optima …etc. Descoperiti motivele de a avea anvelopele la presiunea optima!
Reglementari
Vehiculul dvs trebuie sa fie echipat cu anvelope cu caracteristici precise prescrise de constructor. Legea impune reglementari ce trebuie sa le respectati pentru a asigura securitatea dvs si a pasagerilor dvs.
Echivalenta anvelopelor
Doriti sa va montati anvelope mai late ? Aceasta operatie este strict reglementata. Aici gasiti toate echivalentele permise fata de caracteristicile originale prin montaj.
Tabele de corespondenta
Daca doriti sa montati pneuri mai late pe jantele dvs consultati tabelele de corespondenta.

Customer login

Parola uitata?